[Relacja] Zakrapiane Święta. Mikołajkowy Turniej Warheim FS |
Autor |
Wiadomość |
dHaszer
Mecenas

|
Wysłany: 2021-12-06, 15:58 [Relacja] Zakrapiane Święta. Mikołajkowy Turniej Warheim FS
|
|
|
Czołem,
Dziękuje wszystkim uczestnikom za tak liczne przybycie na Mikołajkowy Turniej Warheim FS w Krakowie.
Frekwencja była na prawdę motywująca do dalszych tego typu inicjatyw szczególnie, że stosunek przyjezdnych do miejscowych to 11 do 9.
Zawsze miło zobaczyć nowe/rzadziej widywane facjaty po drugiej stronie stołu i poczuć, że Warheimowe community na Połódniu jest tak liczne i żywe.
Rozegrane zostały cztery rundy po których wyłoniony został niekwestionowany zwycięzca. Poniżej zamieszczam pełną tabelę wyników z rozbiciem na poszczególne rundy:
[EDIT]
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1fq4h5p_L8yZQF-eB0QveNwVqU-mfehjR/edit?usp=sharing&ouid=110663729957543400884&rtpof=true&sd=true
Gratulacej dla Pepe, Kubencjusza i Laika
Bardzo przepraszam, ale nastąpiła pomyłka z mojej strony przy wpisywaniu wyników. Wpisałem wyniki za 3 rundę dla Laika i Krzyśka na odwrót zostawiając Laika poza należnym mu podium. Zaktualizowałem tabelę z wynikami i po ponownym podliczeniu nastąpiła widoczna pod linkiem aktualizacja.
Szczere przeprosiny w kierunku Laika i Benka, gdyż równie nieprzyjemnie odbiera się komuś miejsce na podium, jak i zrzuca z niego kogoś, kto już tam zasiadł. Mam nadzięję, że nie popsuje to nikomu niedzielnej zabawy i obiecuje być bardziej wyczulonym na wpisywanie wyników w przyszłości.
Konkurs Modelarski na Najlepszą Bandę wygrali uzyskując tę samą liczbę głosów:
Bahior i Józek
Gratulacje!
Poniżej link do zdjęć z turnieju. Niestety jestem beznadziejnym fotografem i połowę zdjęć musiałem wywalić, a druga połowa w cale nie zachwyca. Mam nadzieję, że udało mi się jednak uwiecznić przynajmniej kilka miłych wspomnień ;)
https://drive.google.com/drive/folders/1TmgRIluwDKiqMvqkdjbLrSOHarbfRxmt?usp=sharing
Ogromne podziękowania dla Whydaka za pomoc w przygotowaniu niezbędnych elementów scenariusza. Dziękuje też wszystkim za pomoc w zorganizowaniu odpowiedniej ilości terenów bez których, w życiu nie ustawilibyśmy tylu stołów.
Dziękuje również za pozytywny feedback i konstruktywną krytykę, a proszę o DOKŁADNIEJSZE czytanie scenariuszy i zasad specjalnych turnieju :P
Wesołych Świąt! |
Ostatnio zmieniony przez dHaszer 2021-12-07, 10:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bahior
Śniący The Dark Oak

|
Wysłany: 2021-12-06, 16:23
|
|
|
Jeszcze raz dzięki za organizacje eventu. Fajna zabawa.
Masz może gdzieś rozpiskę paringow w poszczególnych rundach? kto z kim grał? |
|
 |
benek
Nieświadomy

|
Wysłany: 2021-12-06, 17:00
|
|
|
Gratulację za scenariusze i organizację. Bardzo fajnie się bawiłem. Na następny już się zgłaszam. |
|
|
|
 |
Pepe
Mecenas szara eminencja

|
Wysłany: 2021-12-06, 17:03
|
|
|
Ja również miło spędziłem czas. Bardzo mi się podobał fakt, że można było komuś nabić ujemne punkty poprzez zabicie Św.Mikołaja. Również zaklepuję miejsce na kolejnym turnieju! |
|
|
|
 |
Blumstein
Nieświadomy

|
Wysłany: 2021-12-06, 18:04
|
|
|
Turniej bardzo elegancki, do nastepnego! |
|
|
|
 |
Krnąbrny
Przytomny

|
Wysłany: 2021-12-06, 20:12
|
|
|
Benek ukradles mi miejsce na podium ;D
Wspanialy turniej nie zapomne go nigdy. |
|
|
|
 |
benek
Nieświadomy

|
Wysłany: 2021-12-06, 20:21
|
|
|
Krnąbrny napisał/a: | Benek ukradles mi miejsce na podium ;D
Przepraszam Cię. Ale to nie była moja sugestia aby zmienić paringi na 4 bitwę , to te głupie zasady, że nie możesz drugi raz grać z tym samym przeciwnikiem. A z drugiej strony przecież wiesz, że bardzo cenię sobie gry z Tobą. |
|
|
|
 |
Krnąbrny
Przytomny

|
Wysłany: 2021-12-07, 13:07
|
|
|
benek napisał/a: | Krnąbrny napisał/a: | Benek ukradles mi miejsce na podium ;D
Przepraszam Cię. Ale to nie była moja sugestia aby zmienić paringi na 4 bitwę , to te głupie zasady, że nie możesz drugi raz grać z tym samym przeciwnikiem. A z drugiej strony przecież wiesz, że bardzo cenię sobie gry z Tobą. |
Ja również cenie sobie gry z tobą - wyzwanie samo w sobie. No zmiana paringów na 4 bitwę rzeczywiscie nie była dla mnie korzystna w tym wypadku. Jeszcze raz gratulacja i dzieki za naprawde bardzo wyrównana do samego końca potyczkę. |
|
|
|
 |
Blumstein
Nieświadomy

|
|
|
|
 |
Pepe
Mecenas szara eminencja

|
|
|
|
 |
dHaszer
Mecenas

|
Wysłany: 2021-12-08, 00:46
|
|
|
Hej, chciałbym zebrać od was opinie dotyczące zmiany działania Stratega, która obowiązywała na turnieju.
Kwestię poruszył już Musza w temacie poniżej:
https://www.azylium.vot.p...php?p=4739#4739
No, a ja jestem ciekaw jak wasze wrażenia. Czy sięgaliście po tą umkę pomimo zmiany? Jak waszym zdaniem ta zmiana wpłynęła na rscenariurozegranesze? W zasadzie w każdym z nich mobilność I kontrola stołu grały ważne role. Po kilku grach testowych okazało się, że Strateg w rękach pierwszego gracza prowadził do bardzo szybkiego przechylenia się szali na jego stronę. Osobiście chciałem spowolnić I zagęścić rozrywkę.
Jeśli macie jakiś komentarz zapraszam do tematu pod linkiem powyżej.
[ Dodano: 2021-12-08, 09:56 ]
O kurde, super relacja Pepe! Dzieki za szczegolowy raport i cieple slowa ;) |
|
|
|
 |
|