|
Forum Warheim FS
Forum graczy Warheim FS
|
[Turniej] Warheim FS - xXx |
Autor |
Wiadomość |
Elmin
Nieświadomy

|
Wysłany: 2022-04-26, 00:15
|
|
|
Dzięki za świetny turniej!
Bonusowo duże propsy za 3 scenariusz, w końcu duży model na środku stołu był wyzwaniem i super było podliczanie punktów na podstawie zdjętych PŻ-ów! |
|
|
|
 |
Doman
Śniący

|
Wysłany: 2022-04-26, 00:33
|
|
|
quidamcorvus napisał/a: | Blumstein napisał/a: | Myślę, że mogłoby to na stałe zagościć w zasadach. |
Zostanie na turniejach jako obowiązująca zasada. |
Ogólnie to fajnie, bo gra staje się agresywniejsza i nabiera tempa.. jednak druga strona medalu jest taka, że bohaterowi, którzy zawsze byli mocni i potrafili spuści wpierdziel z tym bonusem stają się jeszcze silniejsi np. Wampy, ogry i inni combaciarze. 50% na WzA to naprawdę sporo. |
|
|
|
 |
dHaszer
Mecenas

|
Wysłany: 2022-04-26, 10:50
|
|
|
Niestety weekend oddala się od nas coraz bardziej ale emocje z turnieju nadal mi towarzysza. Był to mój drugi turniej i tak jak poprzednim razem było to niesamowite doświadczenie. Tyle Warheimowych głów, cudownych band i zmyślnych terenów w jednym miejscu, to jak spełnienie mokrych snów z czasów gdy grałem pierwsze gry w Mordheim.
Bawiłem się świetnie I dlatego chciałbym podziękować, przede wszystkim Adamowi za organizację I pogratulować jubileuszu (jeśli się nie mylę to 10 turniej oraz 10 rok z turniejem?). Choć byłem tylko na dwóch turniejach to zapoznałem się z treścią każdego z poprzednich I jestem pod wrażeniem kolejnych i kolejnych ciekawych pomysłów na scenariusze. Jeśli chodzi o aspekty designerskie, uważam, że wszystko było na prawdę świetnie zoptymalizowane. Modyfikatory +1+1+1 na bohaterach sprawnie przyśpieszały wszelkie walki, podwójne pkt doświadczenia i początkowe 3 łupy bardzo ładnie napędzały rozwój bandy, zaś punktacja scenariuszowa wymiernie nagradzała za realizacje elementów składowych każdego scenariusza. Jedyny problem pojawił się w trzecim scenariuszu, gdzie choć pomimo spójnej logiki w interpretacji zarówno zasad punktacji jak i zasady działania trucizny Drętwa Woda, narażeni byliśmy na sytuację, w której wykonanie głównego celu misji, intuicyjnie rozumianego jako wyeliminowanie Bierogra, zostawiało nas z 0 MP. Na ten temat dyskutowałem nieco z Sigim i być może warto było by w tych scenariuszach z grubasem na środku wprowadzić jeszcze punkty za samo WzA!.
Tak czy inaczej grało się szybko, lekko, sprawnie i przyjemnie, a to w dużej mierze, również zasługa moich przeciwników! Z tego miejsca podziękowania dla Krnąbrnego, Pepe, Skóliego i Bahiora. Z każdym z Was z przyjemnością jeszcze zagram i mam nadzieję, że będzie ku temu okazja ;)
Pozdrawiam i do następnego! |
|
|
|
 |
quidamcorvus
o.Założyciel Spaministrator

|
Wysłany: 2022-05-02, 08:37
|
|
|
Do wszystkich, którzy otrzymali kody zniżkowe od Mini Monsters, ważność kuponów została przedłużona do końca maja. |
_________________ ++ DansE MacabrE|Warheim FS|Oldenlitz ++ |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,032 sekundy. Zapytań do SQL: 9
|